Inspiratie en artikelen

Mannaz

De rune Mannaz

De rune Mannaz

De rune Mannaz betekent mens, man of mensheid. Mannus was voor de Germanen de eerste mens, de goddelijke mens. Mannaz bestaat uit twee gespiegelde Wunjo’s. Dit wijst ernaar dat mensen als spiegels fungeren voor elkaar en het duidt op de eenwording, als in het heilige huwelijk. Mannaz staat voor zelfontplooiing. Het geloof en vertrouwen in eigen kracht. Maar ook dat zowel de problemen als de oplossingen uit onszelf (het hele Zelf) komen. In de Tarot zou je de rune Mannaz kunnen vergelijken met ‘de Magiër’.

‘Mannaz is de rune van het Zelf. Het uitgangspunt is het Zelf. Het wezen ervan is water. Alleen zuiverheid en de bereidheid te veranderen is hier werkzaam. Een juiste verhouding met uzelf is van belang, want daaruit stromen alle verdere verhoudingen met anderen en met het Goddelijke. Blijf bescheiden (..) wees toegeeflijk, toegewijd en gematigd (..). Wees in de wereld, maar niet van de wereld. Wees echter niet gesloten, bekrompen, of veroordelend. Blijf ontvankelijk voor de impulsen van het Goddelijke in u en buiten u. (..) Wees er tevreden mee uw opgaven te vervullen om de opgave. (Orakel der Runen door Ralph Blum)’

‘We zijn elk een redder, elk een god’. Mannaz is de rune van de goddelijke structuur van de intelligentie van de menselijke psyche, de horizon van het menselijke bestaan en de collectieve potentie.

In de Noorse Mythologie kan elke mens worden als de Christus, die dan symbool staat de verwerkelijkte en verwezenlijkte persoon. En die mogelijkheid wordt hem via de genetische lijn gegeven, oftewel we dragen deze mogelijkheid in ons. We hoeven niet eerst iets te verwerven of onze schuld af te kopen, het zit in onze genen om verwezenlijkt te raken!
Via Mannaz kun je in contact komen met het collectieve onderbewustzijn van de aarde en de mensheid. Dat is de Noorse bron van Mirmir, die te vergelijken is met de Akasha kronieken. Daarin bevinden zich alle wijsheden en antwoorden. In die zin kunnen de Akasha kronieken en dus de bron van Mirmir, vergeleken worden met het etherische veld.
De rune Mannaz vertelt ons over krachtig en zelfstandig denken, over analyseren en voorspellen en over het vermogen een eigen toekomst te scheppen. De rune vertelt over onze maatschappelijke chaos, maar helpt ons daarin de structuren te vinden van oorzaken, gevolgen en redenen.

Geprojecteerd naar de toekomt vertelt Mannaz ons over onze stralende potentie, die oneindig is. Het vertelt ons over onze passie, onze enorme kracht en macht, intellect en kennis en de mogelijkheid die in te zetten voor een grote en betere toekomst.

Bron: runesecrets.com


Neem contact met mij op

Heb je een vraag over de site, een behandeling of wilt u zich opgeven voor een sessie

ADRES GEGEVENS

Mannaz de Witte Tara
Hanneke Bouma
Bruine Engseweg 41
3911 CJ Rhenen
T: 0317 - 618 609

MANNAZ DE WITTE TARA

Praktijk voor Heling en wel-Zijn:
Energie-, gevoels-, lichaams- & Bron-Bewustzijn,
Innerlijke & Omgevings-chemie

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuws of nieuwe ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief.